Multiplication of the 1st & 2nd numbers, 5*3 = 15; 9*2 = 18…thusly, 7*2 = 14
Multiplication of the 1st & 3rd numbers, 5*2 = 10; 9*4 = 36…thusly, 7*5 = 35;
Multiplication of the 1st & the sum of the 2nd & 3rd numbers. The generated result is reduced by the value of the 2nd number, …thusly, 7*(2+5) = 49 - 2 = 47
You have two lengths of rope. Each rope has the property that if you light it on fire at one end, it will take exactly 60 minutes to burn to the other end. Note that the ropes will not burn at a consistent speed the entire time (for example, it's possible that the first 90% of a rope will burn in 1 minute, and the last 10% will take the additional 59 minutes to burn).
Given these two ropes and a matchbook, can you find a way to measure out exactly 45 minutes?
The key observation here is that if you light a rope from both ends at the same time, it will burn in 1/2 the time it would have burned in if you had lit it on just one end.
Using this insight, you would light both ends of one rope, and one end of the other rope, all at the same time. The rope you lit at both ends will finish burning in 30 minutes. Once this happens, light the second end of the second rope. It will burn for another 15 minutes (since it would have burned for 30 more minutes without lighting the second end), completing the 45 minutes.